Publisert 4. februar 2000

Visund Sør-utbyggingen er i full gang. Utstyret som skal installeres er allerede på vei ut i havet, selv om utbyggingen ikke er godkjent av norske myndigheter.

TIL GULLFAKS C: Visund Sør skal knyttes inn til
Gullfaks C. (foto: STATOIL)

Plan for utbygging og drift må godkjennes av norske myndigheter før et felt kan bygges ut. PUD for feltet ble levert i januar i år.

Bygget
– Nå fire måneder senere har vi bygget den første brønnrammen til vår første hurtigutbygging. Vi har kommet langt i å halvere tiden fra funn til produksjon, sier Kjetel Digre, Statoils direktør for prosjektgjennomføring i Teknologi, prosjekter og boring, i en pressemelding.

Bunnrammene har blitt bygget av Grenland Group på vegne av FMC Technologies, og ble plassert på en lekter utenfor selskapets verft i Tønsberg i forrige uke. Dette er det første feltet som bygges ut i tråd med Statoils nye fast track-filosofi, basert på en standardkatalog med utstyr.

– Vi har samarbeidet tett med leverandørindustrien i utvikling av standardutstyr til denne delen av vår feltutviklingsportefølje. Dette gjør at vi kan komme raskere i gang med bygging av utstyret og bidrar til at vi kan bygge ut mindre funn mer effektivt, sier Halfdan Knudsen, Statoils direktør for hurtigutbyggingsporteføljen på norsk sokkel, i pressemeldingen.

Nå skal subsea-utstyret transporteres ut til feltet mellom Gullfaks C og Visund, og installeres der av Subsea 7. Planlagt produksjonsstart for Visund Sør er i 2012. For å få økt effektivitet og kostnadsbesparelser, skal Visund-rammen installeres i samme kampanje som Marulk-utstyret, som Statoil bygger ut på vegne av operatør Eni.

Visund Sør skal bygges ut med tre brønner koblet til Gullfaks C. I PUD-en ble totale investeringer skissert til 5,6 milliarder kroner, og Statoil regner med reserver på rundt 67 millioner fat oljeekvivalenter i funnet, som ble gjort i 2008. Statoil er operatør for feltet med en andel på 53,2 prosent, mens Total har en andel på 7,7 prosent, Petoro har en andel på 30 prosent og ConocoPhillips har en andel på 9,1 prosent.

Sumitomo har kontrakt på leveranse av rør til feltet, mens undervannsutstyr leveres av FMC Technologies. Topside modifikasjoner på Gullfaks C skal Aibel ta seg av, mens Subsea 7 som sagt skal ta seg av de marine operasjonene og noen modifikasjoner på Gullfaks C.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger