Publisert 19. januar 2006

Statoil har stengt produksjonen ved Visund-plattformen i Nordsjøen etter en gasslekkasje.

NTB:

Statoil har nå stengt produksjonen ved plattformen. – Brannalarmen gikk like etter midnatt. Det viste seg å være en lekkasje i gassrøret til flammetårnet, og det ble besluttet å evakuere alt ikke-essensielt personell, sier vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til NTB.

Det blåste full storm med orkan i kastene rundt plattformen, og redningsarbeidet var svært vanskelig. – Et redningshelikopter fra Statfjord B-plattformen rakk å evakuere 17 av 91 personer om bord før gasslekkasjen var stanset og situasjonen under kontroll like før klokken 2.30. Det er ikke meldt om noen personskader, sier Walle.

På grunn av det dårlige været i området bestemte Statoil seg for å stenge all produksjon ved plattformen inntil videre. Visund-plattformen ligger i Nordsjøen, vel 200 kilometer nordvest for Bergen. (©NTB)


Illustrasjon: Statoil

Olje- og gassfeltet Visund, i blokk 34/8 og 34/7, ligger 22 kilometer nordøst for Gullfaks-feltet i Tampen-området. Produksjonen startet våren 1999.

Feltet er bygget ut med en flytende bore-, prosesserings- og boligplattform.Brønnene på feltet er knyttet til plattformen med fleksible stigerør.

Oljen går i rørledning til Gullfaks for lagring og eksport. Fra 7. oktober 2005 produserer og eksporterer Visund-feltet gass til kontinentet.

Kilde: Statoil

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger