VNG har spuddet Bue

Publisert 12. juni 2014

Sidesteget til det svært lovende Pil-prospektet er i gang.,VNG har truffet et svært så spennende prospekt med letebrønn 6406/12-3 S Pil i PL 586 . Operatøren meldte i mars at det var gjort et kommersielt funn , og anslo volumene til å ligge på mello 20 og 50 millioner fat oljeekvivalenter. Én måned ble estimatene vesentlig oppgradert, med en nedside på 90 millioner og et oppsidevolum på hele 170 millioner fat oljeekvivalenter.

LES OGSÅ: Pil større enn antatt

Nå melder lisenspartner Rocksource at «Transocean Arctic» er i gang med operasjonen som kan gi et langt mer nøyaktig anslag: Sidesteget 6406/12-3A Bue . Denne brønnen bores like nord for hovedbrønnen, og hele operasjonen er ventet å ta 30 dager.

– Vi ser frem til å bore sidestegene i Pil og i Bue som vi forventer gir oss ytterligere informasjon for å kunne vurdere drivverdigheten av funnet. Vi er veldig fornøyde og vi håper at dette er begynnelsen på en god og lang historie, både for VNG, lisenspartnerne, og andre aktører i området. Til tross for at vi ikke har avsluttet boringen ennå, ser vi allerede fremover og er i gang med å planlegge for boring av en ny brønn i PL 586 til neste år, sa konsernsjef i VNG Norge, Atle Sonesen, i forbindelse med de oppgraderte estimatene.

VNG Norge er operatør i lisens 586 med en andel på 30 prosent. Partnere er Spike Exploration (30 prosent), Faroe Petroleum Norge (25 prosent) og Rocksource Exploration Norway (15 prosent).

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger