Publisert 19. juni 2014

Kjøper Chevrons andeler i Draugen. – Vi begynner å merke at våre aktiviteter i området gjør oss til en attraktiv partner, sier pressekontakt Marleen Laschet i VNG., Kjøper Chevrons eierandel på 7,56 prosent i Draugen. (Foto: Arkiv)

VNG Norge AS har inngått en avtale om å kjøpe Chevrons andeler i Draugen og vil dermed bli partner i de underliggende lisensene med en eierandel på 7,56 prosent. Effektiv dato for overdragelsen er 1. januar 2014. Kjøps- og salgsavtalen ble signert 19. juni og vil være avhengig av myndighetenes godkjenning.

Norske Shell er operatør i lisensen med en andel på 44,56 prosent og Petoro er partner med 47,88 prosent.

VNG Norge er operatør i PL 586 der det i april ble gjort funn i Pil -prospektet. Dette funnet er det største på norsk sokkel hittil i år. Det er blitt boret en avgrensningsbrønn i samme prospekt, og akkurat nå pågår boring av et sidesteg i Bue -prospektet i samme lisens.

Videre har VNG Norge andeler i de produserende feltene Njord (2,5 prosent), Hyme (2,5 prosent) og Brage (4,44 prosent) og er partner i Snilehorn -funnet (PL 348B ), er blitt tildelt operatørskap i PL 753 i TFO 2013, og har andeler i flere andre letelisenser i området.

– Vi er veldig fornøyde med denne avtalen som underbygger vår langsiktige satsing på norsk sokkel. Ikke bare øker vi produksjonen og reservebasen vår betraktelig, men vi tar et bevisst skritt for å styrke vår posisjon på Haltenterrassen, sier Atle Sonesen, administrerende direktør i VNG Norge.

– Vi har tidligere gitt uttrykk for at det er naturlig at VNG Norge har en fremtredende rolle i dette området fremover. Overtakelsen av Chevrons andeler i Draugen er et nytt og betydelig bidrag i så måte, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven som en aktiv og kompetent partner i lisensen, sier han.

Med dette oppkjøpet vil VNG Norge doble sin nåværende daglige produksjon til over 4000 fat oljeekvivalenter. I tillegg styrker selskapet sin posisjon i området i Norskehavet ytterligere.

– For VNG Norge betyr dette at vi ytterligere styrker vår posisjon i området, og at vi øker produksjonen vår betraktelig, sier pressekontakt Marleen Laschet i VNG til Petro Media News.

– Dette er VNG Norges største andel i produserende felt hittil. Ellers har vi jo flere letelisenser i området, og vi begynner å merke at våre aktiviteter i området gjør oss til en attraktiv partner, sier hun.

Les også: Rigg på runddans

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger