VNG Norge og Navitas samarbeider

Publisert 20. november 2014

Skal bidra til økt kostnadseffektivitet for VNG Norge.,VNG Norge og Stiftelsen Navitas har inngått en samarbeidsavtale som blant annet innebærer at VNG Norge vil formidle sine innkjøpsbehov og kontraktsinngåelser gjennom informasjonsportalen findcontracts.no.

Målet med samarbeidsavtalen er at Navitas, gjennom findcontracts.no, skal bidra til økt kostnadseffektivitet for VNG Norge.

Dette skjer gjennom at informasjon om alle nye planer og kontrakter fra VNG Norge formidles mot leverandørene i petroleumssektoren. Videre skal Navitas legge til rette for møter med VNGs leverandører på norsk sokkel.

– Avtalen med Navitas er viktig for at vi kan informere om våre planer og kontrakter på en strukturert og lett søkbar måte. Vi ser at dette vil avlaste vår organisasjon, og vil bidra med ny kompetanse. Vi ønsker å bli oppfattet som et åpent selskap, og være en av driverne i å få findcontracts.no til å bli en standard i markedet, sier Atle Sonesen, konsernsjef i VNG Norge AS.

– Avtalen med VNG Norge vil gjøre findcontracts.no til en enda viktigere informasjonsportal for norsk petroleumsbransje. Portalen sørger for at operatører, leverandører og underleverandører finner hverandre lettere og jobber med effektivt sammen. For VNG Norge betyr dette en mer effektiv håndtering av innkjøp og informasjonsformidling sier Ingrid Sara Grimstad Amundsgård, administrerende direktør i Stiftelsen Navitas.

Navitas har i lengre tid jobbet for å bedre informasjonsflyten mellom aktørene innen petroleumssektoren, med den hensikt å bidra til en bærekraftig utvikling av norsk leverandørindustri. Olje- og energidepartementet har sammen med blant annet Statoil og Shell bidratt økonomisk i utviklingsarbeidet av informasjonsportalen.

– Målet er at portalen skal bidra til utvikling av mangfoldet i norsk leverandørindustri og til et mer transparent marked, sier Amundsgård.

Stiftelsen Navitas arbeider for større åpenhet og større mangfold i petroleumsnæringen gjennom å samle tidlig informasjon om planer og kontrakter. Navitas har med støtte fra OED, Statoil og Norske Shell utviklet kontraktsportalen findcontracts.no.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger