Publisert 4. februar 2000

I norrøn mytologi symboliserer Frøy godt høst og velstand, noe som neppe er treffende i Frøy-lisensen. Vekslende beslutninger i lisensen har utsatt produksjonsstart til 2014. Likevel vokser muligheten for feltsenter.

Nye Frøy skal bygges ut med en FPSO fra Sevan Marine. (Illustrasjon: SEVAN MARINE)

Om lag 60 millioner fat oljeekvivalenter gjenstår å bli produsert på nye Frøy i Nordsjøen. Frøy ble opprinnelig stengt i 2001 av daværende operatør Elf, blant annet på grunn av lav oljepris.

Men det norske ønsker å iverksette ny feltutvikling på Frøy, og nærliggende funn som Storklakken og Rind, kan gjøre Frøy enda mer lønnsom. Dersom operatørselskapet klarer å inkludere de to funnene opp mot ny produksjon på Frøy, kan den totale mengden hydrokarboner øke til mellom 100 og 110 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

– Nytt feltsenter på Frøy kan derfor bli viktig for hele området, påpeker Erik Haugane, administrerende direktør i Det norske, overfor PetroNews.

Det norske håper imidlertid å gjøre et funn i lisens 460. En letebrønn på prospektet Steingeita skal bores i løpet av første halvår neste år, og Det norske knytter forventninger til at Steingeita innfrir og at eventuell produksjon kan knyttes opp mot Frøy, via Storklakken.

– Vi har iverksatt et studium på å knytte Totals funn på Rind opp mot Frøy. Dersom det blir aktuelt, må vi legge opp til at FPSO-en og brønnhodeplattformen har kapasitet til å håndtere ytterligere mengder hydrokarboner, sier Stein Fines, direktør for teknologi og utbygging i Det norske, til PetroNews.

Klikk her for å lese hele saken om Frøy i vår siste utgave av PetroNews

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger