Vollgrav South er spuddet

Publisert 1. september 2014

Lundin har startet boringen av Nordsjø-brønn.,Letebrønn 33/12-10 S ligger i PL 631 i Vollgrav South -prospektet i Nordsjøen, og ifølge operatøren er boringen nå startet.

Brønnen skal undersøke hydrokarbonpotensialet i Vollgrav South-prospektet i PL 631, som ligger 150 km vest for Florø mellom Gullfaks og Statfjord .

Hovedmålet med brønn 33/12-10 S er å teste reservoaregenskapene og hydrokarbonpotensialet i øvre jura sandstein tilsvarende reservoaret i Borg -funnet (som er en del av Tordis -feltet, oppdaget av Saga Petroleum 20 km lenger nord i 1992). Lundin Petroleum anslår Vollgrav South-prospektet til å ha potensial til å inneholde uriskede, brutto potensielle ressurser på 57 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe).

Den planlagte totale dybden er 3050 meter under havflaten, og blir boret med «Bredford Dolphin.» Boringen er ventet å ta ca 55 dager.

Lundin Norge er operatør og har en 60 prosent andel i PL631. Partnerne er Bayerngas med en 30 prosents andel og Fortis Petroleum med en 10 prosents andel.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger