Publisert 12. desember 2008

Senatet i Kongressen sier nei til forslaget om krisehjelp til den amerikanske bilindustrien., NTB

Krisepakken på 100 milliarder kroner ble vedtatt i Representantenes hus onsdag, og har støtte fra president George W. Bush.

Bushs partikolleger i Senatet er imidlertid uenige, og stilte en rekke krav for å godta forslaget.
Et av kravene var at de ansatte i de tre bilgigantene General Motors, Chrysler og Ford måtte gå med på omfattende lønnskutt og årslønner i tråd med det ansatte innen japansk bilindustri har.
Fagorganisasjonen United Auto Workers sier tvert nei til kravet, og forsøket på å forhandle fram et tverrpolitisk kompromiss mislyktes.
– Forferdelig skuffet – Jeg er forferdelig skuffet, sa demokratenes majoritetsleder i Senatet, Harry Reid, da nederlaget var et faktum. Skuffelsen var ikke mindre i Det hvite hus, som på forhånd advarte republikanerne mot å torpedere krisepakken. – Det er skuffende at Kongressen ikke lyktes med å bli enige i kveld. I lys av dette sammenbruddet i Kongressen, må vi nå vurdere hvilke muligheter vi har, sier talsmannen Tony Fratto. På kanten av stupet General Motors står nå på kanten av stupet, og hyret i forrige uke jurister og økonomiske rådgivere som skal vurdere om de bør søke konkursbeskyttelse, skriver Wall Street Journal. Konsernet har nærmere 270.000 ansatte og produserer biler og lastebiler i 35 land, blant annet i Sverige der de eier Saab. Chrysler opplyser samtidig at deres kasse er i ferd med å tømmes, og at konsernet fra midten av januar ikke lenger vil være i stand til å betale regningene.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger