Publisert 11. juni 2018

Equinor vurderer mulighetene for å elektrifisere tre plattformer som i dag drives med gassturbiner. Omleggingene kan kutte CO2-utslipp fra Troll C og Sleipner-området med over 600.000 tonn årlig.

Plattformene som vurderes elektrifisert fra land er Troll C og Sleipner feltsenter med den tilknyttede Gudrun-plattformen i Nordsjøen.

– Equinors ambisjon er å fortsatt være en av verdens mest karboneffektive produsenter av olje og gass. Vi undersøker å få plattformer i Troll- og Sleipner-området koblet til landstrøm, ved å utnytte og utvide eksisterende infrastruktur fra land. Lykkes vi med arbeidet vil det sette oss enda bedre i stand til å levere sikker drift med høy verdiskaping og lave karbonutslipp fra felt vi opererer på norsk sokkel, sier konserndirektør for norsk sokkel i Equinor, Arne Sigve Nylund.

På Troll C er potensialet å redusere CO2-utslippene med 365.000 tonn årlig gjennom en elektrifisering av plattformen. Elektrifisering av Sleipner feltsenter og Gudrun, som får sin strøm fra Sleipner, gir et potensiale til å redusere utslippene med 250.000 tonn årlig. I tillegg kan elektrifisering av disse plattformene bidra med ca. 2500 tonn årlig reduksjon i NOx-utslipp.

  Legger vi dette til utslippene som er spart ved å velge strøm fra land til Johan Sverdrup, Gina Krog og Martin Linge, ser vi her et samlet potensiale for å unngå over 1,3 millioner tonn CO2 årlig. Det tilsvarer utslipp fra over 650.000 personbiler årlig, eller omkring hver fjerde personbil på norske veier, sier Nylund.

Elektrifiseringsplanene følger en kartleggingsstudie Equinor har gjort av egenopererte felt på norsk sokkel. Kartleggingen pekte ut Troll C og Sleipner feltsenter, inkludert Gudrun-plattformen, som de mest hensiktsmessige elektrifiseringskandidatene å starte en detaljert utredning rundt.

Siste fra forsiden

+

Grønt lys for fjerning av Gaupe og Knarr

+

Sjekker markedet for ledige semi-rigger fra 2025

+

Riggtvisten spisser seg til – nå blir det høring i Nigeria

+

Oppjusterer kostnaden for klassinger og BOP-bytte

Odfjell Technology vinner stor COSL-kontrakt

Ross Offshore får ny eier og fusjoneres med AGR

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger