Publisert 4. februar 2000

Statoil skal angivelig være i partnersamtaler med det argentinske statskontrollerte energiselskapet YPF om en storsatsning.

Ifølge Financial Times (FT) er YPF i forhandlinger om partnerskap med Statoil om en stor satsning på utvikling av landets skifergassforekomster. YPF vil satse 210 milliarder kroner på å utvikle selskapets energiportefølje.

YPFs Chief Executive Officer (CEO) Miguel Galuccio er ifølge Dagens Næringsliv (DN) ventet til Oslo mandag der han skal ha samtaler med Statoils toppledelse om satsningen, men Statoil ville lørdag ikke kommentere det forestående besøket overfor avisen.

– Vi kommenterer ikke hvilke forretningsmuligheter vi til enhver tid vurderer eller hvilken dialog vi har med selskaper. Jeg ønsker ikke å si noe i sakens anledning, sier informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til DN. På spørsmål om hvordan Statoil generelt ser på Argentina, sa han følgende:

– Vi har sagt at vi følger med på hvilke muligheter som er innenfor skifergass og -olje. Vi følger med på hvilke muligheter det er hvor vi kan komme inn tidlig i nye områder, men vi har ikke pekt ut noen områder spesifikt, sier han.

Argentina er regnet som et av de mest lovende områdene for skifergass i verden, etter USA og Kina. YPF har planer om investeringer på rundt 37 milliarder dollar, rundt 210 milliarder kroner, men mangler kapital og teknologi. Ifølge FT og DN skal selskapet være nær en samarbeidsavtale med både det amerikanske selskapet Chevron og det kinesisk-amerikanske selskapet Bridas.

Statoils satsning på skifergass har ikke lønnsomt for selskapet, og den amerikanske skifergassrevolusjonen har presset de amerikanske gassprisene til historiske bunnivåer. Prisen ligger nå på rundt 3,5 dollar per millioner btu. Det er rundt én dollar lavere enn det som skal være Statoils «break-even-pris,» skriver DN.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger