Publisert 4. februar 2000

Statoil vurderer å bygge ut sitt dypvannsfunn, Logan, i Mexicogulfen (GoM).

Operatøren har allerede nedsatt en egen prosjektgruppe som skal utrede en utbygging av Logan -funnet, som er Statoil første egenopererte i GoM.

Funnet, som ble gjort med boreskipet «Discoverer Americas» i oktober i fjor, ligger på 2.653 meters havdyp i Walker Ridge -blokk 969 , men strekker seg inn i blokk 925 . Statoil har søkt om tillatelse til å bore fire brønner i området, som allerede før Logan Appraisal -brønnen som skal bores i 2013, omtales som en «potensiell hub» for operatøren i GoM. Dette underbygges av det faktum at operatøren i skrivende stund borer en annen letebrønn i området, i det såkalte Bioko-prospektet som ligger på 1937 meters havdyp i Keathley Canyon blokk 698 . Også denne brønnen bores av «Discoverer Americas.»

– Beste i GoM
Logan-reservoaret ligger i lag av Paleogene sand, rundt 350 kilometer sør for Houma, Louisiana. Ifølge Statoils letedirektør for Nord Amerika, Erik Finnstrøm, er «dette er det beste paleogene reservoaret i hele GoM i dag.»

– Jeg kan ikke tallfeste noe om ressursgrunnlaget ennå, men funnet inneholder betydelige ressurser, og oljen er av «superior quality,» sa han.

Partnere i Logan er Statoil (operatør – 35 prosent eierandel), Petrobras America (35 prosent), Ecopetrol America (20 prosent) og OOGC (10 prosent).

Partnere i Bioko er Statoil (operatør – 60 prosent) og ConocoPhillips (40 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger