Publisert 5. desember 2007

Petroleumstilsynet vurderer å granske brannen på «Songa Dee» i Nordsjøen tirsdag.

NTB

– Så langt er det ikke besluttet en gransking, men vi ser svært alvorlig på at det bryter ut brann i et boligkvartal på en oljeplattform, og vi vil nøye følge opp saken, sier organisasjonsdirektør Gerd Randi Kaland i Petroleumstilsynet til NTB.

Tilsynet ble varslet om brannen i 14-tiden, og var i beredskap gjennom ettermiddagen. Nå avventer de StatoilHydros egne undersøkelser om årsaken til brannen, før de avgjør om brannen skal granskes eller ikke.

Satt i livbåtene
Brannen oppsto på plattformen Songa Dee på Troll-feltet i Nordsjøen rett før klokken 14. Brorparten av de 100 personene om bord ble evakuert til livbåtene, mens en gruppe ansatte ble satt til beredskapsoppgaver på plattformen.

Brannen oppsto i et ventilasjonsrom i boligseksjonen, noe som skapte stor røykutvikling og soting over store deler av plattformen.
– Det kom så mye røyk at radio- og kontrollrommet måtte evakueres, noe som gjorde det vanskelig å få ut informasjon en tid, forteller Kaland.

Brannen var slukket i 15-tiden, og etter hvert fikk de ansatte komme tilbake på plattformen. 27 av dem er sendt til land.
– Det har blitt foretatt en kontrollert nedbemanning. Det personellet som er lettest å avse er sendt til land, opplyser Kaland.

Ulykke i fjor
StatoilHydro sier de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Det skal ikke være flammer ute av kontroll på en innretning som driver med petroleumsvirksomhet. Nå vil vi undersøke hva som har skjedd, og jobbe videre med å unngå at slike hendelser skjer igjen, sier pressetalsmann Gisle Johansen til TV 2.

Også i september i fjor brøt det ut brann på Songa Dee-plattformen. Da ble to personer skadd etter at det brøt ut brann i et høyspentskap.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger