Publisert 4. februar 2000

Alle de tørre brønnene i Norskehavet har sådd tvil hos Det norske.Nå setter de flere prospekter på vent, og det kan spøke for Det norskes videre utforsking av Helgelandsbassenget.

TøRT I NORSKEHAVET: Det har foreløpig ikke
vært så mye å hente for Det norske etetr det
siste årets leting. Ill: OLJEDIREKTORATET

– Etter hver boreoperasjon foretar vi en vurdering av om resultatene påvirker de lagte planene for datainnsamling eller boring. Tre av de fem brønnene vi boret tørt på Halten i de grunnere delene av Norskehavet har slik betydning, forteller Erik Haugane til Oilinfo.

Haugane tilføyer at i tilfelle stopp i letefremdriften i lisensene vil det være aktuelt å levere tilbake lisenser slik at andre selskaper får anledning til å lete i området.

Helt tørt
Bare sand og stein i brønn 6507/11-10 på Frusalen kommer dermed til å få konsekvenser for Det norskes videre boring i området. Nå revurderes naboprospektene Nebba i PL 432 og Trolltind i PL 476. Også den tørre brønnen på Geitfjellet i november får følger for videre boring. Det nærliggende Hoåsen-prospektet i lisens 321 blir dermed lagt på hylla inntil videre.

– Her vil det være behov for ytterligere seismiske data før vi eventuelt innstiller partnerne å bore neste brønn, sier Haugane.

Trolla-prospektet som ligger øst for Nornefeltet, og vest for Sandnessjøen skuffet også da første letebrønn ble boret i september. Brønn 6609/10-2 ligger på 265 meter dyp i Heleglandsbassenget, og brønnen evalueres med tanke på om det skal utforskes ytterligere.

– Den tørre brønnen på Trolla evalueres nå for å se om dette resultatet kan gi negativ konklusjon for hele Helgelandsbassenget, sier Haugane.

Selskapet har i dag ikke flere lisenser i dette området.

Det norske har boret seks tørre brønner på rad det siste året, og fem av disse befinner seg i Norskehavet. Selv om antallet tørre brønner kan virke avskrekkende er ikke dette noen stopper for Det norske. Selskapet var med på totalt 13 leteboringer i fjor, og seks av disse resulterte i funn. Forrige uke ble det kjent at Det norske kjøper seg inn i Shells Dalsnuten-prospekt, også dette i Norskehavet . Her skal det startes leteboring høsten 2010.

– Les også: Leteresultatene gir mynt i kassa

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger