Publisert 4. februar 2000

Mens orkanen Alex gjør opprydningen i Mexicogolfen vanskelig ser det amerikanske systemet nærmere på BPs finansielle kontakter for å se om Wall Street kan klare en eventuell konkurs.

Den amerikanske sentralbankens New York-kontor har den siste tiden gjort undersøkelser for å se om Wall Street om det globale finanssystemet kan tåle at BP går konkurs, det melder NTB.

Konklusjonen etter gjennomgang av dokumenter, og undersøkelser i banker og finansinstitusjoner om bånd til BP er ifølge sentralbanken, Federal Reserve, at det er ingen systemisk risiko. Som en følge av dette vil ikke sentralbanken be bankene om å endre kredittforholdet sitt til BP.

Det er de enorme utgiftene knyttet til opprydningen i Mexicogolfen etter eksplosjonen på oljeriggen «Deepwater Horizon» i april som truer finansmarkedet. Mandag ble det offentliggjort at utgiftene til opprydningen er oppe i 100 millioner dollar, eller 644 millioner norske kroner, om dagen.

Før ulykken hadde BP høyeste kredittvurdering etter å ha tjent 30 milliarder dollar på olje- og gassproduksjon, samt handle, det siste året.

Til tross for at Wall Street vil kunne takle en eventuell konkurs vil konsekvensene være enorme. Veldig mange av verdens banker vil kunne merke en slik konkurs, og det vil kunne gå tapt 23.000 jobber bare i USA. I tillegg kommer faktorer som oljepris og hvilken kredittilgang oljeselskapene har og får.

– Tony Hayward slutter i BP
– Tony Hayward slutter i BP, sa visestatsminister i Russland til media på mandag.

Det var i forbindelse med Haywards møte i Moskva at vistestatsminister Igor Sechin snakket om BP-sjefens skjebne. Det var likevel ingen indikasjoner på at dette var faktum, og Sechin trakk tilbake påstanden etter møtet.

Stillingen til Hayward er likevel omdiskutert etter den katastrofale ulykken, og spekulasjonene om fallskjerm har allerede vært oppe i media.

BP er nå i ferd med å bore en avlastninsgbrønn i Mexicogolfen, og en del av oljen som strømmer ut blir nå fanget opp av ulike systemer utviklet i forbindelse med ulykken.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger