Publisert 4. februar 2000

Wärtsilä har sikret seg kontrakt på leveranse av design til et nytt supplyskip, som bygges for Rem Offshore av Kleven Maritime. Selskapet skal også levere annet utstyr til fartøyet.

NY KOLLEGA: «Rem Provider» vil få selskap i
Rem Offshores flåte. (Foto: REM OFFSHORE)

Selskapet skal blant annet levere dual fuel hovedmotorer og generatorsett, elektriske kraft- og fremdriftssystemer, integrert automasjonssystem og kraftstyringssystem.

– Denne ordren bekrefter Wärtsiläs posisjon som en markedsleder innen design og fremdriftsløsninger til LNG-supplyskip. Videre viser omfanget av kontrakten Wärtsiläs sterke posisjon som totalleverandør og systemintegrator med evne til å tilby marine kunder alt de trenger fra én leverandør. Dette forenkler og effektiviserer design- og skipsbyggingsprosessene og reduserer risikoen for forsinkelser, skriver selskapet i en pressemelding.

Det nye skipet vil baseres på et VS499 LNG PSV-design fra Wärtsilä, et design som er en videreutvikling av VS489 LNG PSV.

– Den integrerte løsningen, som benytter Wärtsiläs DF motorer og Low Loss-konseptet, gir kunden høyest mulig redundans og pålitelighet – og et svært effektivt fartøy under alle driftsforhold. Energieffektiviteten, lastekapasiteten og den generelle ytelsen er alle fremragende, sier Henning Vestbøstad, salgssjef for Wärtsilä Ship Design.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger