Publisert 4. februar 2000

Eidesvik Offshore og Wärtsilä har inngått en langtidsavtale for levering av servicetjenester til seismikkskipet «Oceanic Vega».

Avtalen, som har fem års varighet med opsjon på ytterligere fem år, ble inngått under tirsdagens åpningsdag på ONS. Kontrakten inneholder også en opsjon på et søsterskip som leveres sommeren neste år.

– Avtalen er forventet å redusere rederiets vedlikeholdskostnader betraktelig og gir høy tilgjengelighet og pålitelighet, skriver Wärtsilä i en pressemelding.

Skipet er bygget ved Ulstein verft og ble levert i juli i år. Skipet har blant annet motorer fra Wärtsilä, regulerbare thrustere og kontrollsystem. Skipsrevyen har nominert seismikkfartøyet til «Ship of the Year 2010».

Les også: Lanserer ny seismikkjempe

– Nytenking har i alle år gitt oss viktige konkurransefortrinn, og Wärtsiläs vedlikeholdskonsept føyer seg inn i denne tradisjonen. For Eidesvik er det viktig at vi sammen med både operatør av skip og Wärtsilä kan sikre kontinuerlig overvåking av vedlikeholdsbehov, slik at driftsavbruddene blir få, og vedlikeholdsstoppene så kortvarige som mulig, sier Jan Fredrik Meling, administrerende direktør i Eidesvik Offshore, i pressemeldingen.

Wärtsiläs DMP-system (Dynamic Maintenance Planning), sørger for blant annet sanntidsovervåkning av motorenes mekaniske tilstand.

– Data samles og overvåkes daglig, og slik kan vi effektivt evaluere sannsynligheten for feil før det skjer en svikt, sier Sveinung Hansen, administrerende direktør i Wärtsilä Norway.

Kontraktsverdi er ikke oppgitt i pressemeldingen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger