Publisert 4. februar 2000

Wärtsila har sikret seg en kontrakt med STX Finlands Oy-verft for levering av fire Wärtsila 32-motorer til et polar forsynings- og forskningsfartøy. Nå håper Wärtsila på påfølgende arbeid.

Eieren av fartøyet blir det sørafrikanske departementet for miljøsaker.

Mannskapet som skal om bord fartøyet skal trenes ved Wärtsila land- og sjøakademi i Turku, Finland.

– Denne kontrakten er en av de største handelsavtalene noen sinne mellom finsk industri og Sør-Afrika, og vi håper det vil føre til påfølgende arbeid. Vi tror at ved å tilby teknologi, høy kvalitet og standard vil dette gi oss framtidige fordeler, sier Timo Suistio, direktør ved STX Finland Oy.

Fartøyet blir 134 meter langt og får plass til et mannskap på 45 og rundt 100 forskere og passasjerer. Motorene skal leveres i februar 2011, og fartøyet skal stå klart i mars 2012.

Fartøyet blir bygd for forskningsaktiviteter og ekspedisjoner. Det vil bli brukt til å frakte utstyr og forskere som arbeider i South African National Antarctic Programme, og vil også kunne fungere som isbryter, skriver Wärtsila i en børsmelding.

– Da fartøyet vil operere i ekstreme forhold, vil det også være svært stødig. Det vil kunne fungere som tanker, fordi det trengs å fraktes olje til bruk ved Antarktis-basen. Hver dråpe olje i konsumentkjeden teller. Wärtsilas 32 motorer tilbyr både lavere rater av drivstofforbruk og lavere utslipp. Det er viktig når vi opererer i arktiske forhold, sier Jukka Paananen, salgsdirektør ved Wärtsila Ship Power.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger