Publisert 4. februar 2000

Wärtsilä har sikret seg en avtale med Lamprell i de Forente Arabiske Emirater for levering av komplett framdriftsmaskineri til et nytt spesialfartøy som skal installere offshore vindmøller.

Fartøyet eies av Fred Olsen Windcarrier AS, og skal leveres sommeren 2012. Dette blir det første av to fartøyer, med opsjon på ytterligere to fartøyer, skriver Wärtsilä i en pressemelding.

Wärstsiläs løsning ble valgt på grunn av det lave drivstofforbruket, miljøvennlig teknologi og et globalt serviceapparat.

– Wärstila leverer et hypermoderne dieselelektrisk anlegg som gir oss god operasjonell fleksibilitet og høy driftsikkerhet, samtidig som utslipp og drivstofforbruk blir redusert. Vi ser fram til å ta denne teknologien i bruk ved utbygging av offshore vindkraft, sier Christopher Heidenreich-Andersen, teknisk direktør for Fred. Olsen Windcarrier.

Leveransen omfatter et seks-sylindret, to ni-sylindrede og et 12-sylindret generatorsett drevet av Wärtsilä 32 motorer. I tillegg kommer baugpropeller og et komplett 6,6 kV elektrisk framdriftsanlegg.

Fartøyet skal bygges av Lamprell, som er basert i de Forente Arabiske Emirater.

Fred. Olsen Windcarrier ble etablert for to år siden for å møte den økende etterspørselen etter spesialfartøy for installasjon av vindturbiner til havs.

Ifølge anslag fra European Wind Energy Association vil den samlede produksjonen av offshore vindkraft øke betraktelig i årene som kommer. Før å møte økende energietterspørsel og som en del av behovet for å redusere CO2-utslipp, er det antatt at det vil bygges 20.000 vindturbiner til havs de kommende ti årene.

I perioden 2020 til 2030 er det forventet at ytterligere 40.000 vindturbiner vil bli bygget.

FRED OLSEN WINDCARRIER: Et spesialbygd fartøy som skal installere offshore vindturbiner. (Foto:LAM-
PRELL)

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger