Wärtsilä med kontrakt i UK

Wärtsilä har vunnet en kontrakt på leveranse av fremdriftsløsning til en ny britisk hybridferge. Alt av elektro- og automasjonssystemer skal leveres fra selskapets kontor på Stord.  
Publisert 22. juli 2016

Selskapet skal levere en omfattende pakke av utstyr og systemer til en ny ferge som bygges for det britiske fergeselskapet Wightlink. Fergen bygges ved Cemre verftet i Tyrkia. Leveransen omfatter fire 6-sylindrede Wärtsilä 20 hovedmotorer og fire 6-sylindrede Wärtsilä 20 generatorsett, elektro- og automasjonssystemer, og et sanitærsystem.

Det nye fartøyet skal benytte Wärtsiläs hybridteknologi med batteri i kombinasjon med konvensjonelt drivstoff for å redusere utslipp og gi et mindre støynivå. Blant elektro- og automasjonssystemene som leveres er et integrert automasjonssystem (IAS), et kraft- og energistyringssystem (PMS/EMS), samt en 690 volts hovedtavle. Wärtsiläs kontrakt med Cemre verftet ble inngått i juni 2016.

Energieffektiv
«Denne nye Wightlink-fergen er designet for å være energieffektiv og miljømessig bærekraftig takket være det nyeste Wärtsilä kan tilby av miljøteknologi. Spesielt bruken av Wärtsiläs hybridsystem representerer det nyeste innen fremdriftseffektivitet, som igjen har en gunstig effekt på utslippene», sier Stephen Kuhn, Vice President, Electrical & Automation i Wärtsilä i en pressemelding fra selskapet.

Oppstart 2017
Leveransen av Wärtsiläs utstyr er planlagt å starte i løpet av våren 2017, og fartøyet vil være i drift i 2018. Fartøyet vil ha to bildekk og kunne frakte 178 biler og mer enn 1000 passasjerer. I tillegg til fremdriftsmaskineri, E&A-systemer og kloakkrenseanlegg, skal Wärtsilä også levere teknisk ledelse, prosjektledelse og integrerte engeneeringstjenester.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger