Publisert 4. februar 2000

To nye isbrytere skal bygges for «en russisk statseid virksomhet». Wärtsilä skal levere integrerte kraft- og automasjonssystemer til disse.

Wärtsilä har vunnet en kontrakt på leveranse av integrerte kraft- og atuomasjonssystemer til to nye isbrytere som skal bygges av Vyborg Shipyard JSC for en russisk statseid virksomhet, skriver selskapet i en melding.

Kontrakten ble signert i oktober 2012.

Fartøyene skal leveres i 2015 og vil hovedsaklig operere i østersjøen og i arktiske farvann.

– Wärtsiläs solide resultater innen levering av pålitelige og teknisk solide løsninger til isbrytere og andre fartøy som opererer under arktiske forhold, ble omtalt som viktige faktorer for valg av leverandør. Innenfor samme prosjekt ligger det også en opsjon for leveranse av lignende utstyr til en tredje isbryter, skriver Wärtsilä i meldingen.

– Vi har en ledende markedsposisjon innen leveranse av kraft- og automasjonssystemer til isbrytere og andre fartøy som opererer under tøffe, arktiske forhold. Slike skip opererer vanligvis langt borte fra havner med reparasjonsfasiliteter, og derfor er pålitelighet og driftseffektivitet svært viktig. Vi har arbeidet tett med ledende russiske skipseiere i mange år, og de kjenner godt til vår leveringsevne innenfor dette området, sier Aaron Bresnahan, Vice President Sales i Wärtsilä Ship Power.

Wärtsilä har over 125 ansatte i Russland.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger