Wärtsilä Ship Design med COSL-kontrakt

Publisert 19. desember 2012

Wärtsilä har signert kontrakt med China Oilfield Services Ltd (COSL) på levering av design til totalt seks nye fartøy.,Kontrakten omfatter to plattform forsyningsskip (PSV) og fire ankerhåndteringsfartøy (AHTS), som etter ferdigstilling skal utføre støtteoperasjoner i Sørkinahavet og Bohai Bay.

PSV-ene er basert på Wärtsilä Ship Designs VS 485 MKIII design, som er en svært energi- og miljøeffektiv løsning. Designet har et optimalisert skrog som gir større effektivitet, med tilsvarene reduksjon i utslipp.

AHTS-fartøyene skal bygges etter Wärtsilä Ship Design sitt VS 4612 design.

Hovedfunksjonene til disse fartøyene er å sette anker for borerigger, og å taue mobile borerigger fra en lokasjon til en annen. Ettersom sjø- og værforholdene i områdene disse fartøyene opererer i ofte er svært utfordrende, trenger de en design som gir stor pålitelighet og høy ytelse.


– Vi har hatt gleden av å samarbeide tett med både COSL og morselskapet China National Offshore Oil Corporation i mange år, sier direktør for Wärtsilä Ship Design, Riku-Pekka Hägg.

– De kjenner godt til Wärtsiläs brede løsningsportefølje som omfatter skipsdesign, fremdriftsmaskineri, automasjon og kontrollsystemer, samt en rekke miljøløsninger. Selskapenes verdier samsvarer i stor grad med hverandre, da vi begge har fokus på totalkost gjennom hele livsløpssyklusen til fartøyet, energieffektivitet, samt miljø og bærekraftighet, sier Hägg.


Kontrakten ble signert i desember 2012.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger