Wärtsilä skal levere til Maersk Supply Service

Publisert 27. november 2014

– Vi har jobbet i i flere år for å bli leverandør til dette rederiet, sier salgsansvarlig for kontrakten, Harald Tillung.,Wärtsilä har signert kontrakt med Maersk Supply Service AS på levering av fremdriftssystem og elektro- og automasjonssystem til seks ankerhåndteringsskip som skal bygges ved Kleven.

Kontrakten ble undertegnet i november og inneholder også en opsjon på ytterligere fire skip.

Wärtsilä skal levere komplett kraftgenereringssystem, elektrisk distribusjonssystem og frekvensomformere, automasjonssystem og fremdriftssystem. Wärtsilä i Norge sin del av leveransen omfatter engineering av propellene samt komplette elektro- og automasjonsløsninger.

Leveransen gir blant annet jobb til selskapets ansatte innen elektro- og auomasjon på Stord arbeid i godt over et år; i overkant av 30.000 timer innen engineering, produksjon og testing og seks tusen timer på idriftssettelse av utstyret på verftet. Propellene skal utvikles på Rubbestadneset.

– I et vanskelig marked er det selvsagt veldig gledelig å signere så store kontrakter, skriver selskapet.

– Særlig gledelig er det at kunden er Maersk, som er verdens største rederi, med et stort byggeprogram. Vi har jobbet i i flere år for å bli leverandør til dette rederiet, sier salgsansvarlig for kontrakten, Harald Tillung.

De 95 meter lange skipene skal bruke på offshoreoperasjoner på dypt vann der faktorer som pålitelighet, sikkerhet og oppetid er svært viktig.

De seks første fartøyene skal etter planen leveres mellom fjerde kvartal 2016 og tredje kvartal 2017. Dersom opsjonen blir tatt i bruk, vil de ytterligere fire skipene bli levert i begynnelsen av 2018.

Siste fra forsiden

+

Repsol og ConocoPhillips tapte milliardtvist med staten

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tankekorset

+

Floatel Endurance får enda en Aker BP-kontrakt

+

Disse fem funnene vil Equinor knytte til Castberg-skipet

+

Elektrifiseringen av Troll sprekker på tid og kost

Kommentar
Helge Keilen
Redaktør, Offshore Media Group

Tørrskodd med SV

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger