Wärtsilä skal levere til ny boligrigg

Publisert 17. april 2013
Selskapet skal levere integrert kraft-, fremdrifts- og posisjoneringssystem til ny en boligrigg som skal bygges i Kina.

,

Wärtsilä skal levere et omfattende og fullt integrert kraft-, fremdrifts og posisjoneringssystem til en DP3 (dynamisk posisjonering) offshore boligrigg som skal bygges i Kina. Kontrakten er signert med verftet Cosco (Qidong) Offshore Co. Ltd, som bygger riggen for det Singapore-baserte selskapet Axis Offshore.

Boligriggen, som er utstyrt med et DP3 dynamisk posisjoneringssystem, vil få en integrert Wärtsilä-løsning som inkluderer hovedmaskineri, propulsjonssystem, og elektro- og automasjonssystemet inkludert sikkerhetssystemet. Wärtsilä er ansvarlig for engineering, leveranse og igangsettelse av den integrerte løsningen, og vil også være til stede ved verftet for å gi støtte gjennom installasjonsfasen.

– Ved å velge en komplett løsning fra en enkelt leverandør som tar fullt ansvar for å integrere alle systemene til én effektiv, optimalisert løsning, reduserer verftet risikoen knyttet til byggingen av en så kompleks rigg, samtidig som eier kan forvente maksimal effektivitet, sier Magnus Miemois, Vice President Wärtsilä Ship Power Solutions.

– Wärtsilä er stolt over å ha blitt valgt som leverandør av så omfattende kraft- og posisjoneringssystemer, noe som er en indikasjon på selskapets voksende markedsandel innen offshoresektoren.

Mens hoveddelen av ingeniørarbeidet vil bli levert fra Wärtsiläs kontorer i Europa, vil Wärtsilä mobilisere et team som er til stede ved verftet i Qidong.

Etter planen skal boligriggen settes i drift i februar 2015, og vil opererer over hele verden. Wärtsilä vil starte utstyrsleveransen i mai 2013.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger