Publisert 14. mars 2017

Wärtsilä har signert en femårig serviceavtale med Songa Offshore.

Avtalen dekker fire Cat-D halvt nedsenkbare borerigger, som opererer i Nordsjøen. Hensikten er, ifølge en pressemelding, å optimalisere ytelse og maksimere oppetid på Wärtsilä-motorene og -thrusterne ombord i riggene.

I avtalen leverer Wärtsilä dynamisk vedlikeholdsplanlegging og inspeksjoner, online tilstandsovervåkning av motorer og thrustere, samt analyser av tilstanden til utstyret. Gjennom forbedret vedlikeholdsplanlegging vil avtalen gi bedre forutsigbarhet og økt kostnadseffektivitet.

Avtalen dekker fire av Songa Offshore sine rigger: Songa Equinox, Songa Encourage, Songa Endurance og Songa Enabler. Hver rigg er utstyrt med seks Wärtsilä 32 motorer. To av riggene har seks FS3500 thrustere og to har seks FS3510 thrustere. Denne riggtypen er designet for å kunne operere året rundt med boring, komplettering, testing og intervensjonsoperasjoner under tøffe forhold.

– Vi er svært glade for å ha vunnet vår første langsiktige avtale med Songa Offshore. Gjennom vår ekspertise sikrer vi at kundens rigger når sitt fulle potensiale i de tøffe forholdene i Nord-Atlanteren, sier Cato Esperø, Salgsdirektør i Wärtsilä Norway.

 

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger