Publisert 4. februar 2000

Styret i Wavefield Inseis anbefaler aksjonærene på å godta tilbudet fra franske CGGVeritas om å kjøpe alle aksjene i selskapet. Slik håper styret å bli en del av et verdensomspennende seismikk-konsern.,

På HANDLETUR: Gjennomfører CGGVeritas
oppkjøpet av Wavefield, får de blant annet
«Geowave Endeavour» på kjøpet.
(Foto: WAVEFIELD INSEIS)

Styret fastholder at selskapet i seg selv har en stabil posisjon og økonomisk situasjon, og at selskapet vil klare seg fint på egenhånd om oppkjøpet ikke blir gjennomført. Likevel tror styret at et oppkjøp vil være fordelaktig.

Styret liker…
– Om oppkjøpet blir gjennomført, vil Wavefield og CGGVeritas sammen utgjøre en teknologileder både når det gjelder utstyr og tjenester i seismikksegmentet. Styret tror det vil være en fordel for Wavefield å være en del av en større, mer mangfoldig gruppe, som kan tilby en større bredde til kunden, skriver styret i en offisiell uttalelse.

– En kombinasjon av Wavefield og CGGVeritas kan redusere både operasjonell og finansiell risiko for Wavefield og selskapets aksjonærer i et fremtidig mer utfordrende marked, melder styret.

… men ikke de ansatte
Ifølge tilbudsdokumentet fra CGGVeritas vil ikke oppkjøpet ha noen følge for de ansatte i Wavefield, og selskapets kontorer i både Bergen og Trondheim vil bli opprettholdt. Likevel velger de ansattes representant i styret, Eva Amundsen, å gå mot resten av styret og ikke anbefale tilbudet fra CGGVeritas.

Hun mener timingen på oppkjøpet midt i finanskrisen gjør at tilbudet ikke representerer de faktiske verdiene i selskapet, særlig med tanke på mulighetene for utvikling og vekst i selskapet Optoplan-teknologi.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger