Publisert 4. februar 2000

Wavefield Inseis’ skip «Malene østervold» ble møtt av en gresk fregatt når skipet skulle gjøre undersøkelser for Tyrkia i Egeerhavet.,

FIKK GREKERNE TIL å SE RøDT: «Malene østervold».
(Foto: WAVEFIELD INSEIS)

– Vi har ingen kommentar til denne saken utover at vi jobber for TPAO, sier administrerende direktør Atle Jacobsen i Wavefield Inseis til Oilinfo.

Det var på lørdag at Wavefield Inseis-skipet «Malene østervold» ble møtt av et gresk fartøy mens det gjorde seismiske undersøkelser for det tyrkiske oljeselskapet TPAO i et område både Tyrkia og Hellas mener hører til dem. Det fikk varsellampene til å blinke i den greske regjeringen.

– Vi har sendt ut en offisiell protest til den norske og den tyrkiske ambassadøren i Aten, og til utenriksdepartementet i Ankara, sier det greske utenriksdepartementets talsmann George Koumoutsakos til Reuters.

Wavefield Inseis-skipet ble eskortert av et skip fra den tyrkiske marinen. Det greske skipet ba «Malene østervold» om å avslutte undersøkelsene og trekke seg tilbake, noe skipet ifølge Reuters ikke gjorde. Først etter at den greske ambassadøren i Oslo hadde tatt kontakt med Wavefield Inseis avbrøt skipet sin aktivitet i området.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger