Publisert 4. februar 2000

Weatherford har doblet bemanningen sin i Harstad, fra en til to mann. Selskapet, som er det eneste brønnserviceselskapet med eget kontor i Nord-Norge, ser for seg et kommende marked i regionen.

VELKOMMEN: Ole Magnar Drønen (t.v.) blir ønsket
velkommen til Harstad-kontoret av Kurt
Jørgensen. (Foto: WEATHERFORD)

Weatherford Norge har rundt 600 ansatte i Norge, og to av disse sitter på selskapets kontor i Harstad. Kurt Jørgensen har i noen år fungert som forretningsutvikler i byen, og får nå selskap av Ole Magnar Drønen, som er ansatte som seksjonsleder for Weatherford Petroleum Consultants i Harstad. Jørgensen håper på videre oppbemanning.

– Den tiden vi er inne i nå er litt vanskelig, og vi går jo inn i framtiden med skrekkblandet fryd. Derfor er det litt vanskelig å komme med noen konkrete tall, men jeg håper på å få oppbemannet til mellom tre til fem personer innen relativt kort tid. Ambisjonen er i hvert fall å få flere folk her. Vi ser at det dukker opp muligheter, forteller Kurt Jørgensen til Oilinfo.

Jørgensen nevner både Statoil, Eni, Det norske, Total og Oljedirektoratet som kunder, og håper at selskapet skal få mer å gjøre for Eni, og eventuelt også andre selskaper, i Barentshavet.

– Vi ser også at nøkkelen for å kunne hyre inn flere folk her i Harstad er at de som jobber her kan få internasjonale oppdrag, så vi rigger oss opp med fiberkabler og IO-nettverk. Slik kan vi krydre hverdagen for petroleumsingeniørene med spennende, internasjonale oppdrag. Vi er fortsatt tidlig i petroleumsalderen i Nord-Norge med mange letebrønner og relativt like oppgaver. Da er det godt at man kan jobbe med prosjekter i både Mexicogulfen, Canada og Nord-Norge, sier Jørgensen til Oilinfo.

Drønen kommer i tillegg til to offshoreansatte og to lærlinger som også er tilknyttet kontoret. Den ferske Weatherford-mannen har en mastergrad innen petroleumsteknologi og har 20 års erfaring fra Statoil, i tillegg til to år i Discover Petroleum.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger