Publisert 4. februar 2000

Konsolideringsbølgen bruser videre, og nå har Acona og Wellpro besluttet å slå seg sammen. – Uslåelig kombinasjon, mener de fusjonerte selskapene.

Både Wellpro og Acona CMG er selskaper som tilbyr støttetjenester til oljeselskaper, med fokus på blant annet operasjonell støtte. Nå slår selskapene seg sammen, blir dobbelt så store som konkurrentene AGR Group og Add Energy, og sikter mot å etablere et nasjonalt senter for beredskap.

Slagkraft
Camilla Moe Røisland, senior partner i Acona Communication, forteller at selskapene fusjonerer for å få større slagkraft overfor potensielle kunder.

– Det har vært veldig stor etterspørsel etter spesialisttjenester, og det er utrolig viktig hvis man skal vinne fram i anbudsrunder å både ha kapasitet og bredde til å ta på seg store oppdrag. Tidligere har selskapene hver for seg hatt spisskompetanse, men nå blir vi uslåelige med tanke på kapasitet og kompetanse. Både større og mindre selskaper ønsker et helhetlig tilbud, påpeker Røisland overfor Oilinfo.

Olje og BBC
Det fusjonerte selskapet har 40 oljeselskaper som kunder, i tillegg til selskaper som Avinor, BBC og Hilton-kjeden.

– Hva gjør et oljerelatert rådgivningsselskap for Hilton og BBC?
– Når det gjelder de selskapene hjelper vi til med det som kalles «social responsibility», som handler om at selskaper ikke bare skal håndtere pressen, men også ha god kommunikasjon og ta ansvar for sine egne og for nærmiljøet. Dette er noe som London-kontoret vårt har jobbet veldig mye med, men det er noe vi også ønsker å gjøre mer av her, forteller Røisland.

I tillegg til hovedkontor i Stavanger og kontoret i London, vil det nye selskapet ha kontorer i Tromsø, Bergen, Oslo og Skien.

Likeverdige
Det økonomiske oppgjøret rundt fusjonen blir ifølge Røisland tilsynelatende enkelt. Det blir et bytteforhold på aksjer på 50 / 50, og ingen ting gjøres opp kontant.

– Det var helt utrolig å se når tallene ble lagt fram for de ansatte her i går, for økonomisk sett var selskapene så like, det var bare noen få promille som skiller oss på inntjening, forteller Røisland til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger