Publisert 17. juni 2014

Wesmans AS overtar 100 prosent av aksjene i Kristiansand-firmaet Southern Marine Consult AS.,Wesmans styrker sin posisjon gjennom oppkjøpet ved å innta en strategisk viktig posisjon i et etablert miljø innen oljeteknologiklyngen NODE.

Ved å satse på Sørlandet imøtekommer selskapet kundenes ønske om tilstedeværelse på flere lokasjoner og investeringen styrker Wesmans sin satsing om å bli den ledende 3.parts-leverandøren av survey- og inspeksjonstjenester innen shipping og offshore.

Wesmans er et selskap som spesialiserer seg på besiktigelser, risikovurdering og skadebehandling innenfor marine og logistikk. Selskapet utfører inspeksjon, kalkulasjon og håndterer oppgjør i forbindelse med forsikringssaker. De ansatte består av blant maritimt personell og jurister med maritim sektor som spesialfelt.

– Investeringen i Southern Marine Consult AS er for oss en milepæl som bygger opp under selskapets strategi. Den spesialkompetanse som nå erverves er komplementær overfor eksisterende og nye kunder. Med oppkjøpet av Southern Marine Consult AS får vi utnyttet vår kapasitet på en måte som sikrer fortsatt utvikling av de ansatte samt et styrket nettverk for våre kunder, sier Karl-Erik Presterud, Administrerende Direktør i Wesmans.

Southern Marine Consult AS er et selskap som spesialiserer seg på marine operasjoner. I dette ligger planlegging av tungløft, utarbeidelse av klient- og lovpålagt dokumentasjon samt tilstedeværelse under løft. Engineering i forbindelse med lastspredning samt surring og sikring av gods er en viktig del av selskapets leveranser.

– Ved å bli en del av Wesmans-familien vil selskapet kunne tilby sine ansatte og kunder et videre nettverk av kompetanse. Wesmans har en klar ambisjon om å bli en betydelig aktør som uavhengig tredjepart for forsikringsbransjen samt en sterk rådgiver innenfor marine operasjoner, sier Kjetil Hansen, daglig leder i Southern Marine Consult AS.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger