West Elara til Semco Maritime Hanøytangen

Foto: Seadrill
Publisert 5. september 2017

Semco Maritime skal gjøre jack-up riggen West Elara klar til nye oppgaver for ConocoPhillips.

Semco Maritime har vunnet oppdraget med å oppgradere West Elara, før den i 2018 legger ut på en langtidskontrakt for ConocoPhillips i Nordsjøen.

Riggen ankommer Semco Maritimes riggverft på Hanøytangen ved Bergen i slutten av året når nåværende kontrakt med Statoil utløper.

– Vi er glade for North Atlantic Drilling har valgt oss. Dette er en stor og viktig ordre for Semco Maritime og det hittil største oppdraget vi har hatt ved vårt verft på Hanøytangen. Samtidig bekrefter ordren den økende aktiviteten på markedet for rig-oppgraderinger, som vi har sett i 2. halvår av 2017. Det er positive signaler som gir grunn til forsiktig optimisme i et fortsatt utfordret marked, sier Senior Vice President Lars Skov, Semco Maritime Rig Projects.

West Elara er nå på oppdrag i Nordsjøen. Dette oppdraget avsluttes tidligst i november, deretter vil et team av rigg-spesialister står klare på Hanøytangen for å gå i gang med ombygningen, forklarer Semco Maritimes prosjektansvarlig, Vice President Nikolaj Vejlgaard.

– Vi har foreløpig ti personer i arbeid som er i gang med å prosjektere og planlegge oppgaven. Utover disse ti forventer vi å beskjeftige ytterlige 150 personer til selve arbeidet med å oppgradere og tilpasse riggen til denne spesifikke boreoppgaven for ConocoPhillips.

West Elara er utleid på en lengre kontrakt i Ekofisk-feltet.


Semco Maritime er et av verftene du kan høre mer fra under Petrolive: Riggvedlikehold 3. oktober i Bergen. Se program, deltakerliste og meld deg på her!

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger