Westcon + Archer = sant

Publisert 13. mars 2013
Går hand-i-hånd om store modifikasjons- og oppgraderingsprosjekter.

Verftsgruppen Westcon Group og boreekspertene i Archer allierer seg og skal sammen lage “one-shop-stop” for alle typer rigger og plattformer. Alliansen, som har fått navnet AWA (Archer & Westcon Alliance), vil tilby integrerte tjenester innenfor modifikasjon, oppgradering og avvikling av både rigger og plattformer, melder partnerne i dag.

– Westcon og Archer er to komplementære, ledende selskaper som gjennom en allianse skaper en solid, pålitelig og kostnadseffektiv leverandør med et tjenestespekter som ingen av våre konkurrenter kan matche, sier konsernsjef Øystein Matre i Westcon Group.

– Den høye aktiviteten innenfor markedet for modifikasjoner og oppgraderinger av rigger og plattformer, samt behovet for ett, fleksibelt kontaktpunkt for større prosjekter, er bakgrunnen for at vi etablerer alliansen. Sammen kan vi håndtere større jobber på alle rigg- og plattformtyper og på en tids- og kostnadseffektiv måte og med høy kvalitet, sier Matre.

Matre trekker frem leveringsdyktighet, kompetanse og kapasitet innenfor boreoperasjoner og utstyr som viktige fortrinn for alliansen. Han forteller at partene i alliansen vil fordele arbeidet i prosjekter mellom seg der de er best egnet: Archer leverer ingeniørtjenester og prosjektledelse, mens Westcon blant annet vil levere konstruksjonstjenester som 3D-skanning og modellering, produksjon og installasjon av utstyr og overordnede prosjektkontrollsystemer.

– Vi er komplementære leverandører og utfyller hverandre på en vakker måte. Allerede jobber vi tett sammen med meget positive erfaringer, og vi har stor tro på at en ytterligere integrering av samarbeidet være til det felles beste og bidra til økt verdi for kundene, sier Kjetil Bjørnson, administrerende direktør i Archer.

Westcon Group består av datterselskapene Westcon Yard, Westcon Power & Automation og Westcon Løfteteknikk, og tilbyr tjenester, produkter og produksjonsfasiliteter for modifikasjoner og oppgraderinger av offshorerigger. Gruppen har hovedkontor i Ølen.

Archer er et globalt oljeserviceselskap som er spesialisert innenfor bore- og brønntjenester. Selskapet har over 8500 ansatte, både offshore og fordelt på sine regionale baser i Nordsjøen, Midtøsten, Asia, Nord-Amerika og Latin-Amerika.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger