Westcon er vinner av Årets Leanprosjekt

Publisert 27. november 2013

Får skryt for forbedringsarbeid som er gjort ved verftet.,Westcon ble i går kveld kåret til vinner av Årets Leanprosjekt under den årlige Leankonferansen. Årets Leanprosjekt er en ny kategori under konferansen, og skal premiere gode eksempler på forbedringsprosjekter. Det var arbeidet Westcon har gjort ved rørlageret på verftet som sørget for å gi selskapet prisen.

Lean er en produksjonsmetodikk som handler om å produsere produkter og tjenester med mest mulig nytteverdi og minst mulig tap av tid og ressurser ved å optimalisere arbeidsprosessene. – Innføringen av lean har gitt oss enda mer effektive arbeidsprosesser, noe som kommer kundene til gode. På vegne av konsernet er jeg stolt over å få en slik anerkjennelse. Det gir inspirasjon til å fortsette dette viktige arbeidet, sier Arne Birkeland, konsernsjef i Westcon.

Innføring av lean som produksjonsteknikk har vært et satsingsområde i Westcon det siste året, og høsten 2012 tok rørlageret i bruk lean-verktøy i sitt forbedringsarbeid. Det ble raskt registrert en positiv effekt både på effektiviteten og arbeidsmiljøet.

– Utgangspunktet for rørlageret var en mangelfull forståelse av forbedringsarbeid og en uklar rollefordeling. Dette er i dag endret til det motsatte og vi har oppnådd svært gode resultater som følge av en mer effektiv arbeidsprosess, sier Jan Hilt, leder for logistikk og anlegg ved Westcon Yards i Ølen.

LES OGSÅ: Scarabeo 8 på plass hos Westcon

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger