Westcon Group med solide tall i et utfordrende marked

Westcon Group omsatte for 663 millioner kroner mer i 2015 enn i 2014. Resultatet før skatt er likevel 51 millioner lavere enn 2014. Etter en grei vår, ser det foreløpig ut til å gå mot en tøffere høst. 
Publisert 12. juli 2016

Westcon hadde snaut 3,4 milliarder kroner i omsetning i fjor, mot vel 2,7 milliarder i 2014. Driftskostnadene var knappe 3,3 milliarder, og driftsresultatet endte på 124 millioner kroner, 16 millioner lavere enn i 2014. Resultat før skatt ble på 38 millioner, mot 89 millioner året før skriver medvind24.no

Westcon Yards, med verftet i Ølen i spissen, hadde god vekst i 2015, og Westcon Power & Automation (WPA) hadde en solid økning i omsetting fra 266 millioner i 2014 til nesten 604 millioner i 2015. Det ga et resultat på 28,8 millioner før skatt mot 6,2 millioner i 2014.

– At WPA hadde et så bra år har sammenheng med oppdragene til Yards med ombyggingen av Safe Scandinavia som det største prosjektet. Ut fra markedssituasjonen generelt, og nedgangen i oljevirksomheten spesielt, var 2015 et år vi må si oss fornøyde med, sier konsernsjef Arne Birkeland til medvind24.no.

Konsernsjef i Westcon Group Arne Birkeland (foto: inside.westcon.no)
Konsernsjef i Westcon Group Arne Birkeland (foto: inside.westcon.no)

Skodd for fremtiden
Mye av satsingen Westcon gjør er lite avhengig av hvordan markedet varierer på kort sikt. I Ølen er det brukt over 200 millioner kroner på utbygging og oppgradering av utstyr og fasiliteter de siste par årene. I Florø 100 millioner kroner, og WPA satser innen flere områder på Husøy.

– Vi vet ikke hva det er å ta hvileskjær og trykker på med tid, penger og ressurser. Westcon er godt skodd til å takle svingninger i markedet, og jeg sover godt om natta, sier Birkeland.

Farten i markedet har gått betraktelig ned i 2016. Westcon har likevel hatt et greit første halvår, men ikke mer enn greit, understreker Birkeland.

Venter en krevende høst
– Første halvdel i år ga ingen store resultater, men vi har hatt greit med arbeid og taper ikke penger. Skal vi komme ut i pluss for året, må vi ha tilsvarende oppdragsmengde andre halvdel som vi har hatt i vår. Høsten blir krevende. Det jobbes godt i alle ledd for å kapre oppdrag, men foreløpig har vi ikke noe fast fisk.

Færre oppdrag og lavere fart, førte til oppsigelse av over 100 ansatte i konsernet i flere runder i fjor høst og vinter. Det håper og tror Birkeland konsernet skal unngå i år.

– Det er utfordringer framover, men vi vil bruke permittering som er hovedvirkemiddel for å møte svingninger. De nye permitteringsreglene som kom i juni med inntil 52 uker gir en større fleksibilitet og mulighet for å holde på den arbeidsstokken vi har, men vi kan ikke garantere noe, sier Birkeland.

Saken er opprinnelig publisert på Medvind24.no

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger