Westcon kjøper verft og designselskap

Publisert 2. januar 2013

Westcon har fullført kjøpet av STX Norway Florø AS og STX Norway Design Florø AS fra STX Europe AS.,Westcon Group og STX Europe fullførte 31. desember transaksjonen som innebærer samtlige aksjer i skipsverftet STX Norway Florø og designselskapet STX Norway Design Florø.

– Vi er stolte av å kunne ønske våre kunder og alle som jobber for Westcon, som nå inkluderer også våre nye kollegaer i Florø, et godt nyttår med denne spennende avtalen. Oppkjøpet vil skape nye muligheter og også styrke Westcons posisjon som en ledende tilbyder av verftstjenester i Nordsjøen, sier Arne Birkeland, viseadministrerende direktør i Westcon Group.

Birkeland forventer positive synergieffekter ved å samle kompetansen og infrastrukturen i skipsverftet og designselskapet i Florø med de eksisterende Westcon-selskapene.

– Tilgang til den høye kompetansen i selskapene vi kjøper, i tillegg til en større dokk, et moderne anlegg og en attraktiv geografisk plassering vil styrke Westcons posisjon i markedet, sier Birkeland.

Selskapene Westcon kjøper vil fortsette å driftes som separate datterselskaper innenfor Westcon Group, ved siden av selskaper som Westcon Yard, Westcon Power & Automation og Westcon Løfteteknikk.

Administrerende direktør i Westcons nye verft i Florø, Gustav Johan Nydal, gleder seg over avtalen:.

– Det at Westcon overtar som ny eier er svært positivt for hele lokalsamfunnet i Florø. Vi er nå enda bedre posisjonert for en etablering av verftet mot offshoremarkedet. Dette, sammen med mulighetene for at aktivitetene innenfor skipsreparasjon videreføres, vil innebære spennende muligheter for våre kunder og ansatte, sier Nydal.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger