Westcon og IKM inngår Ex-allianse

Øystein Stjern (t.v.) fra IKM Elektro og Kåre Topnes fra Westcon Power & Automation inngår allianse. (Foto: Westcon/IKM)
Publisert 25. mai 2016

Westcon Power & Automation har inngått en allianse med IKM Elektro og IKM Instrutek for å tilby en fullverdig løsning for oppfølging av Ex og roterende utstyr.

Alliansen skal tilby kundene et komplett Ex Lifecycle Program. Ex-utstyr er spesiallaget for å forhindre eksplosjoner i gassutsatte områder.

Med verktøyet Inspectio kan Westcon tilby periodisk inspeksjon, reparasjon og modifikasjon (IRM) på Ex-utstyr til sine kunder uten endringer på eksisterende vedlikeholdssystem. Verktøyet blir en viktig komponent i tilbudet til alliansen mellom Westcon og IKM.

– Vi erfarer at riggeiere og operatører har sterk fokus på sikkerhet og helhetlig dokumentasjon innen Ex-utstyr på oljeinstallasjoner. Ved å inngå en allianse med IKM har vi en seriøs og sterk samarbeidspartner med stor kapasitet som tar vare på det roterende Ex-utstyret, sier Kåre Topnes, Sales and Business Development Manager Oil & Gas i Westcon Power & Automation.

Oljekrisen gjør at bransjen må redusere kostnader. Det er mange anlegg som er i slutten av sitt livsløp og da er det viktig å vite når en skal terminere, reparere eller skifte ut med nytt. Ex-utstyr er kostbart og dette er ofte en avgjørende beslutningsfaktor.

– Gjennom samarbeidet setter vi sammen sterke spesialistmiljøer i Norge innen Ex vedlikehold og roterende utstyr. Westcon Power & Automation har et godt renomme og er komplementære med IKMs tjenester innen tilstandskontroll og reparasjon av roterende utstyr.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger