Publisert 4. februar 2000

Verftsbedriften Westcon i ølensvåg har kjøpt opp sveisebedriften Service Sveis i Stavanger. Med det vil selskapet styrke sin tilstedeværelse i Stavanger-regionen.,

FåR REISE EN DEL TIL øLEN: Service Sveis’ ansatte
skal utføre en del arbeid hos Westcon i ølensvåg.
(Foto: WESTCON)

Service Sveis er en liten sveisebedrift ved Dusavika i Stavanger. Selskapets har seks ansatte og har de siste fem-seks årene dreid seg mer og mer mot offshore-industrien. Den dreiningen kommer nok til å fortsette når de nå har blitt kjøpt opp av Westcon.

– Dette betyr jo at vi får hevet oss med hjelp av Westcon-systemet, der vi blant annet får litt ingeniørhjelp fra dem, og skal være med på noen prosjekter i ølen, forteller daglig leder Bjørn Due-Olsen i Service Sveis til Oilinfo.

Westcon har lenge sett etter muligheter for å satse i Stavanger-regionen, og oppkjøpet av Service Sveis vil danne grunnlaget for et kontor som skal bygges opp nær oljebyen.

-Tilstedeværelse der er lurt i forhold til nærhet til kundene, som er riggrederier og til en viss grad oljeselskaper. Vi vil fortsatt ha et produksjonsapparat i ølen, mens kontoret i Stavanger bli et fremskutt brohode mot markedet, sier økonomi- og administrasjonssjef øyvind Bakkevig i Westcon til Oilinfo.

Kontoret skal fungere som representasjonskontor, i tillegg til at selskapet nå ansetter personell for å bygge opp et eget ingeniørmiljø i Stavanger.

– Betyr dette at dere vil ha rigger inne til arbeid i Dusavika?
– Det blir neppe aktuelt. Vi har et utmerket anlegg i ølen som har en fin beliggenhet med to riggkaier, personell som er vant til å håndtere arbeidsoppgavene og havneforhold som er gode både med hensyn til vær og vind, og med hensyn til havneavgift, forteller Bakkevig Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger