Westcon skal bygge om «Safe Scandinavia»

Publisert 8. juli 2014

Boligplattformen skal bygges om til støttefartøy.,Westcon har fått oppdraget med å bygge om boligplattformen «Safe Scandinavia» til et støttefartøy for boreoperasjoner. Det vil bidra til mer effektive boreoperasjoner og forlenge brønnene til Statoil på Oseberg Øst.

«Safe Scandinavia» er i dag en boligplattform, og skal bygges om til en såkalt tender support vessel (TSV) slik at plattformen kan lagre og behandle borevæske og borekaks mens Statoils boreoperasjoner på Oseberg Øst-feltet pågår.

Ombyggingen vil skje ved Westcon Yards i Ølensvåg.

– Vi står for all engineering, innkjøp av utstyr og pre-fabrikasjon av enheter som skal installeres om bord på riggen under landligge. Riggen ankommer Ølensvåg rundt årsskiftet for modifikasjonsjobben, og oppdraget fullføres i første halvdel av 2015, sier Malvin Eide, riggsjef i Westcon i en melding.

Høy aktivitet, men ledig plass

Det er Prosafe som eier «Safe Scandinavia», og Westcon har flere ganger tidligere utført oppdrag på Prosafes rigger. Det er første gang Westcon utfører denne typen modifikasjonsoppdrag der en boligrigg bygges om.

– Dette er et spennende oppdrag der vi får vist frem bredden i vår kompetanse på riggsiden. Vi setter stor pris på at Prosafe har valgt Westcon for å utføre ombyggingen av «Safe Scandinavia», sier Eide.

For øyeblikket ligger boreriggen «West Alpha» sammen med verdens største jackup-rigg, «Maersk Intrepid», til kai ved Westcon Yards i Ølen. Malvin Eide melder om høy aktivitet hos Westcon i sommer, men fortsatt ledig plass i høst og i 2015.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger