Publisert 4. februar 2000

Westcon, som er en forkortelse for West Contractors, skifter navn til Westcon Yard, for å understreke selskapets kjernedrift.

SKIFTER NAVN: Westcon-verftet, her avbildet med «West Alpha», «Floatel Superior» og «Scarabeo 8» inne til kai, skifter navn. (Foto: øYVIND SæTRE)

Selskapet West Contractors AS omtales vanligvis bare som Westcon. Nå har verftet i ølensvåg besluttet at de skifter navn, til Westcon Yards AS.

– Våre kjerneaktiviteter er skipsbygging, skipsreparasjon og riggreparasjon. Ved å ta i bruk Westcon Yard som navn på selskapet, vil vi kommunisere tydeligere at vi er en leverandør av verftstjenester, forklarer konsernsjef øystein Matre i en pressemelding.

Selskapet har i dag 380 ansatte og en omsetning i 2010 på 1,5 milliarder kroner. Westcon Yard vil inngå i Westcon Group AS, som også eier Westcon Power and Automation (tidligere Vassnes Elektro) og Westcon Løfteteknikk.

– Ved å gi alle tre selskapene i gruppen Westcon-navn, og profilere dem på samme måte, styrker vi Westcon som merkenavn. Dette er viktig for oss i vår nasjonale og internasjonale satsing, uttaler Matre.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger