Publisert 4. februar 2000

OPPDATERT: Saipem gir Westcon kontrakten om å gjøre riggen «Scarabeo 8» klar for boring på feltet Goliat i Barentshavet. – Kontrakten er viktig for oss, den betyr full sysselsetting.

«Scarabeo 8» blir fullført ved Westcon, her fra verftet på Sicilia. (Foto: ELISABETH FIVELAND)

Daglig leder ved West Contractors AS i ølensvåg, øystein Matre, er tilfreds med å ha sikret seg kontrakten. Riggen er for tiden under transport til verftet i Nord-Rogaland.

– Vi regner med at riggen ankommer ølen nå til helgen. Det første vi må gjøre er å kartlegge hva som gjenstår av arbeid og vurdere omfanget, så må vi finne ut hvor lang tid arbeidet på riggen vil ta, og hvor mange som blir sysselsatt, sier Matre til Petromaritim.no.

Les også: Norsk verft fullfører Goliat-rigg

Boreklar sommeren 2011
Den halvt nedsenkbare riggen skal vinterifiseres og klargjøres for å bore 22 produksjonsbrønner på det Eni-opererte feltet Goliat. Boreoperasjonene skal starte sommeren 2011.

Riggen, som eies av Saipem, ble skadet i en brann som oppstod i sommer, og her må en rekke reparasjoner tas fatt i tillegg til ferdigstillelse.

– å gjøre riggen ferdig er en betydelig jobb. Etter brannen i sommer må alle kabler i en av søylene skiftes, og det i seg selv er en stor jobb. Det dreier seg om 120 kilometer med kabel, i tillegg er det en del malingsarbeid, og skifte samt montasje av rør, stål og ventilasjon. Her finnes en hel del arbeid for underleverandører, forteller Matre, som foreløpig ikke kan utdype dette videre. Han vil selv ta riggen i øyesyn før han konkluderer med hvilken ekspertise Westcon trenger.

Har arbeidskapasitet
National Oilwell Varco (NOV) skal forsyne Saipem med en borepakke på riggen, ABB leverer hovedstrømtavlen, mens Kongsberg Maritime sørger for automasjon.

Matre vil foreløpig ikke oppgi kontraktsverdien, men påpeker at kontrakten kommer på et beleilig tidspunkt.

– Akkurat nå har vi frigjort noe arbeidskapasitet. Denne jobben er noe annerledes enn det vi har vært borti tidligere, men en hel del ressurser må flyttes over på riggen. Før øvrig har vi noe ombyggingsarbeid, dokking og fabrikasjon offshore, blant annet på «Floatel Superior», «West Epsilon» og «West Alpha», legger Matre til.

Skrog fra Russland
Opprinnelig skulle det italienske verftet Fincantieri i Palermo på Sicilia klargjøre riggen, men riggeier Saipem ønsket å ferdigstille riggen ved et norsk verft.

CCB i Bergen, Bergen Group Rosenberg/Hanøytangen, Aker Stord og Keppel i Sandnes ble i tillegg til Westcon invitert til å by på gjenstående arbeid, og nå er det altså klart at ølenverftet fikk gehør for anbudet, men det blir ingen uproblematisk jobb.

– Arbeidet er komplisert og krevende, og det vil kreve ekstra eksperter og team, som vil jobbe sammen med verftsarbeiderne, skriver Westcon i en pressemelding.

Skroget ble bygget ved verftet Sevmash i Severovdinsk i Russland og deretter fraktet videre til Palermo.

Artikkelen er hentet fra Petromaritim. Både Petromaritim og Oilinfo er en del av mediehuset PETROmedia.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger