Publisert 4. februar 2000

Wingas har fått tillatelse fra britiske myndigheter til å bygge om sitt depleterte gassfelt i Saltfleetby til et underjordisk lager for naturgass.

– Vi er svært fornøyd med at Energi- og klimaendringsdepartementet har tatt denne avgjørelsen. Samtykket betyr at Wingas Storage vil fortsette med utviklingen av prosjektet mot en investeringsbeslutning, operasjonen skal etter planen starte i 2013, forteller direktør i Wingas Storage UK, Frank Tauchnitz.

I dag har det britiske markedet kun lagringskapasitet for fire prosent av den årlige produksjonen, og behovet for mer lagringskapasitet har bitt større som følge av at produksjonen stadig synker. Sikkerheten lagringen representerer er en av hovedriverne for mer lagerutbygging.

Det depleterte reservoaret i Saltfleetby, Linolnshire er spesielt godt egnet til gasslagring, og feltet var tidligere det største onshore gassfeltet i Storbritannia. Når lageret fylles vil det inneholde 755 millioner kubikkmeter med gass, dette vil kunne tømmes i løpet av en vinterperiode på 100 dager. Fylling av lageret vil deretter skje i de varmere sommermånedene hvor behovet for oppvarming er lavere.

Wingas Storage UK er et datterselskap eid av Wingas og ZMB Gasspeicherholding, som er et datterselskap av Gazprom Germania.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger