Publisert 4. februar 2000

Etter å ha feilet i første runde har nå Wintershall bevist at de kan klare å håndtere kravene til en rask og effektiv håndtering av fare- og ulykkessituasjoner på norsk sokkel.

Petroleumstilsynet (Ptil) førte tilsyn med Wintershall, tidligere Revus, knyttet til en planlagt beredskapsøvelse i perioden 24. april i år. øvelsene var en del av forberedelsene til leteboring på brønn 35/12-2 med riggen «Songa Delta».

Tilsynet ble gjennomført ved verifikasjoner av Wintershalls 2. Linje beredskap, som er levert av Acona CMG. Acona bemanner også beredskapsorganisasjonen for Wintershall.

Under beredskapsøvelsen ble det tydelig at 2. Linje beredskapsorganisasjonen til Wintershall ikke tilfredsstiller kravene til rask og effektiv håndtering av fare- og ulykkessituasjoner.

De lite tilfredsstillende resultatene førte til at Wintshall iverksatte korrigerende tiltak i form av ny øvelse 11. mai. Denne gangen ble resultatene betraktelig bedre.

– Etter verifikasjon av øvelsen er det Ptils vurdering av Wintershall er i stand til å gjennomføre planlagt aktivitet innen forskriftenes krav til rask og effektiv håndtering av fare- og ulykkessituasjoner, skriver Ptil i en melding.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger