Wintershall Dea leverer PUD for Dvalin Nord

Illustrasjon: Wintershall Dea
Publisert 13. desember 2022

Sammen med partnerne skal Wintershall Dea investere 8 milliarder kroner i utbyggingen av Dvalin Nord. 

Feltet i Norskehavet skal kobles til Heidrun-plattformen via en bunnramme på eksisterende Dvalin, og vil øke norsk gasseksport til Europa.

Dvalin Nord var det største funnet på norsk sokkel i 2021 og tirsdag leverer Wintershall Dea, og partnerne Petoro og Sval Energi plan for utbygging og drift (PUD) til Olje- og energidepartementet. 

– Feltet styrker vår eksisterende posisjon som en av de største produsentene av norsk gass i en tid hvor Europa sårt trenger mer energi, sier Dawn Summers, konserndirektør for operasjoner (COO) i Wintershall Dea.

– Det er ikke ofte man tar på seg å bygge ut et felt kun et år etter at det er oppdaget, men det viser at vi er fast bestemt på å forsyne Europa med naturgass og at vi bidrar til utviklingen av norsk sokkel med nye store investeringer, sier hun.

Partnerne i Dvalin Nord vil investere 8 milliarder kroner i utbyggingen av funnet. Dette inkluderer boring av tre produksjonsbrønner fra en enkelt havbunnsramme, 10 km nord for det eksisterende Dvalin-feltet. Produksjonen fra Dvalin vil etter planen komme i gang i løpet av de neste månedene. Oppstart av Dvalin Nord er planlagt til slutten av 2026.

Gassfeltet Dvalin Nord ligger på 420 meters dyp, omtrent 270 km nord av Kristiansund. Feltet anslås å inneholde om lag 84 millioner fat oljeekvivalenter. Gassen vil bli eksportert via Polarled-rørledningen til Nyhamna i Midt-Norge.

Wintershall Dea er operatør for feltet med en eierandel på 55 %. Petoro eier 35 % og Sval Energi AS eier 10 %.

Siste fra forsiden

+

Letebrønner i 2023 – Aker BPs Ve

+

Nytt riggrush – 29 rigger skal klasses de neste tre årene

Deepsea Yantai har spuddet Eirik-prospektet

+

Borer pilotbrønn før utbygging av Frigg Gamma Delta

DOF skal fjerne 2000 tonn subseautstyr fra Heimdal

Vår Energi velger Sopra Steria

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger