Wintershall Dea vil ha ny helikoptertype inn på norsk sokkel
Pressemelding
30. januar 2020
Foto: Bell
Wintershall Dea vil ha ny helikoptertype inn på norsk sokkel
Pressemelding
30. januar 2020

Wintershall Dea har skrevet under en intensjonsavtale med helikopterprodusenten Bell, hvor målet er å undersøke mulighetene for å introdusere et nytt og moderne helikopter på norsk sokkel.

I dag finnes det bare en helikoptertype i trafikk for å frakte oljearbeidere til og fra jobb på installasjonene i havet utenfor norskekysten.

– Wintershall Dea leter hele tiden etter muligheter til å forbedre måten vi driver virksomheten vår på. Intensjonsavtalen med Bell kan føre til gjøre reisen til jobb offshore bedre for våre ansatte, sier Alv Solheim, administrerende direktør for Wintershall Dea i Norge.

Den nye Bell 525-helikopteret er utstyrt med moderne teknologi for å øke flysikkerheten, redusere utslipp og støy – og forkorte reisetiden til installasjonene. Bell 525 er det det første kommersielle offshore helikopteret utstyrt med «fly by wire» teknologi, som digitaliserer mange tradisjonelle kontroller, og som fram til nå bare har vært brukt i fly.

– Vi vil bruke de neste månedene på å arbeide tett med Bell for å finne ut hva som kreves for å gjøre Bell 525 klar for å fly i Norge. I dette arbeidet vil vi gå inn på tekniske krav, se på operasjonsmodeller sammen med helikopteroperatørene og sørge for tett dialog med fagforeninger og andre aktører for å sikre at helikoptertypen oppfyller våre krav til helikoptertransport. Først når alt dette er gjort, vil Wintershall Dea avgjøre om prosjektet kan tas over i en operasjonell fase, sier Solheim.

[Annonse]

Ifølge Petro Database har det vært sju uønskede hendelser knyttet til helikoptertransport de siste tre årene – få full oversikt for 790 kroner per måned!