Publisert 13. mars 2014

… og nå skal de satse hardere i Norge.

Wintershall hadde i 2013 en nettoinntekt på 1,8 milliarder euro (ca 14,9 milliarder kroner), noe som tilsvarer en økning på 48 prosent fra 2012. Totalomsetningen var på 14,8 milliarder euro, tilsvarende rundt 122,2 milliarder kroner.

– Vi er på rett vei og vil fortsette å vokse og øke verdiskapingen, sier konsernsjef Rainer Seele i en pressemelding

Offensiv satsing i Norge

Wintershall er operatør i omtrent halvparten av lisensene de er inne i her på sokkelen. Avtalen med Statoil om bytte av eierandeler i august 2013, altså da Wintershall overtok Brage, ble en viktig milepæl for selskapet.

Som et resultat av byttehandelen økte olje- og gassproduksjonen i Norge fra ca. 3 000 til nesten 40 000 fat oljeekvivalenter per dag. Avtalen innbar også at Wintershall i oktober 2013 overtok operatøransvaret for Brage-feltet. Dette er første gang Wintershall har operatøransvar for en produksjonsplattform i Norge.

LES MER: Wintershall overtar Brage

Vil øke mer

– I 2015 planlegger Wintershall ytterligere økning av total olje- og gassproduksjon til 160 millioner fat oljeekvivalenter. Det vil si at vi øker produksjonen med mer enn 50 prosent i løpet av en tiårsperiode. I løpet av de neste fem årene skal det derfor investeres 33 milliarder kroner i en utvidelse av olje- og gassvirksomheten, med fokus på Norge og Russlandsa, sier Seele i meldingen.

LES OGSÅ: Wintershall ansetter 100 nye i 2014

Den totale olje- og gassproduksjonen i 2013 lå på 132 millioner fat oljeekvivalenter, omtrent samme nivå som i 2012. Overtakelsen av feltene Brage (32,7 %), Gjøa (15 %) og Vega (30 %) i august 2013 samt opptrappingen av gassproduksjon i Russland, førte til økt produksjon i disse områdene.

– De gode resultatene er en del av en kontinuerlig fremgang over en tiårsperiode der vi i gjennomsnitt har økt olje- og gassproduksjonen med fire prosent i året. Det er mer enn dobbelt så mye som gjennomsnittet i industrien, sier Seele.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger