Wintershall sponser utvikling av boreverktøy

Publisert 26. februar 2013
Wintershall Holding GmbH skal sponse utviklingen av Badger Explorers autonome boreverktøy.

,

– Badger Explorer ASA har signert en avtale medWintershall Holding GmbH, som gjennom Wintershall Norge AS skal støtte den videre utviklingen av «the Badger autonomous drilling tool», skriver Badger Explorer (BXPL) i en melding.

Chevron , ExxonMobil og Statoil har signert tilsvarende avtaler.

– Vi er glade for at Wintershall er vår fjerde sponsor av Badger Explorer Demonstrator-programmet, sier David Blacklaw, administrerende direktør i BXPL.

– I løpet av 2012 har BXPL oppnådd flere viktige tekniske milepæler, og kommet nærmere BXPLs første kommersielle tjeneste. Sponsorgruppen, som består av Chevron, ExxonMobil, Statoil og Wintershall, illustrerer den ultimate verdien av utviklingen, sier Blacklaw.

Ifølge selskapet er de inngåtte sponsoravtalene er det formelle grunnlaget for «the Badger Explorer Demonstrator Program», med sikte på å etablere en designbasis for neste generasjons verktøy, hvor erfaringer fra prototypeprosjektet vil bli implementert.

En vesentlig del av programmet er dedikert til utvikling og konfigurasjon av kommersielle programmer, som for eksempel sensorer og instrumentering som kan identifisere hydrokarboner, og som kan brukes til langsiktig reservoarovervåking og -styring.

Andre bidragsytere til programmet inkluderer Innovasjon Norge, som ga 20 millioner kroner til prosjektet i november 2011.

BXPL har som mål å levere de første feltpilotene av boreverktøyet på kommersiell basis etter ferdigstillelse av Demonstrator-programmet. Disse feltpilotene er gjenstand for et eget prosjekt, hvor Norges Forskningsråd har tildelt støtte på tilsammen 8 millioner kroner.

– Sponsoravtalen med Wintershall styrker ytterligere Badger Explorer Demonstrator programmet, og vil akselerere utvikling av Badger-teknologien, avslutter selskapet.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger