Wisting Main blir Hanssen

Publisert 8. april 2014

OMVs Wisting-brønn har fått nytt navn, og skal bores i midten av april.,Nylig begynte prospektnavnet Hanssen å sirkulere, et prospekt som tilsynelatende så ut til å være en ny OMV-brønn i samme blokk som 7324/8-2 Wisting Main , altså naboblokken til Wisting-funnbrønnen 7324/8-1 , der OMV i fjor traff på mellom 63 og 163 millioner fat (10-26 Sm3) utvinnbar olje.

I dag forteller OMV imidlertid til Petro.no at Hanssen -brønnen ikke er et nytt prospekt i tillegg til Wisting Main – den er Wisting Main . Vi snakker altså om et navnebytte.

OMV og partnerne har allerede boret en brønn i blokken, 7324/7-1 i det såkalte Wisting Alternative –prospektet . Semien ”Leiv Eiriksson” traff reservoarbergarter i Kobbe- og Snaddformasjonene, men med dårligere reservoaregenskaper enn forventet, og brønnen ble klassifisert som tørr, men med spor av petroleum. I løpet av april er planen å spudde 7324/7-2 Hanssen, tidligere kjent som Wisting Main , som skal teste Realgrunnen subgruppe (Stø-, Tubåen- og Fruholmenformasjonene), for så å avsluttes i Intra Snaddformasjonen. Denne gang skal OMV bruke semien ”Transocean Barents.”

OMV er operatør i PL 537 med 25 prosent. Partnerne i lisensen er Idemitsu (20 prosent), Petoro (20 prosent), Spring Energy (20 prosent) og Statoil (15 prosent).

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger