Publisert 4. februar 2000

WWF er overrasket over anbudet fra Miljøverndepartementet for samfunnsøkonomisk analyse av petroleumsvirksomhet i nord. Nå lurer de på om høringsfristen for Forvaltningsplanen blir utsatt.

I går skrev Petro.no at fem departementer i regi av Miljøverndepartementet har send ut det som til forveksling kan ligne en konsekvensutredning light.

– Les også: – Konsekvensutredning-light på anbud

– Bemerkelsesverdig positivt fra regjeringen

WWF sier de har forventet en rekke rapporter som går blant annet på ringvirkninger i nord og samfunnsøkonomiske konsekvenser, men disse skal foreligge i juni.

– Det er flott mer rapporter som øker kunnskapen som ligger til grunn for forvaltingsplanen. Det som er mest overraskende nå er at det kommer en rapport etter at høringsfristen for de faglige rapportene er gått ut. Vi har jobbet mot en høringsfrist som er første juli. Jeg tenker umiddelbart at høringsfristen blir bli utsatt til denne nye rapporten er levert, sier Rasmus Hansson i WWF til Petro.no

Han understreker viktigheten av at slike rapporter blir tilgjengeliggjort og lagt ut for høring, slik alle andre faglige rapporter rundt en utvidet åpning av Lofoten og Vesterålen har blitt gjort.

– Slik jeg ser det er denne rapporten verken fisk eller fugl og det er helt feil å kalle det en konsekvensutredning. Men samtidig er det viktig å være oppmerksom på hvilken metodikk og modellberegninger som gjøres i rapporten. Det kan legges premisser og komme nye meninger og argumenter i saken fra rapportforfatterne, sier Hansson.

– H va tror du denne rapporten skal brukes til?

– Vi tror det skal brukes til å oppdatere Forvaltningsplanen og forventer at en samfunnsøkonmisk analyse også inneholder vurderinger av verdien av å la eventuelle oljeressurser ligge til kommende generasjoner, men i så tilfelle burde den være på plass i god tid før høringsfristen. Derfor forandrer det ikke det formelle grunnlaget og det faktum at Forvaltningsplanen er den reelle planen. Likevel spørs det hvem som skriver rapporten og hva som kommer ut av den, sier han.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger