Xervo lanserer livbåter i SOLAS-versjon

Publisert 11. juni 2014

– Vi opplevde stor interesse fra sentrale aktører på OTC., Den danske livbåtprodusenten Xervo lanserer nå en SOLAS-versjon av livbåtserien Boat-In-A-Box. Livbåtene er utviklet i samarbeid med Maersk Drilling for å tilfredsstille standarden NORSOK R-002.

Lanseringen kommer i kjølvannet av OTC i Houston, hvor Xervo har hatt diskusjoner med interesserte selskaper som ønsker å dra nytte av den kunnskap som Xervo har opparbeidet i forbindelse med utviklingen av Boat-In-A-Box, opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi har utviklet vår virksomhet rundt en klar sikkerhetsfilosofi. Et enkelt sikkerhetsbrudd aldri skal føre til en farlig situasjon. På dette grunnlaget har vi hatt suksess og evne til å utvikle et livbåtsystem som er det sikreste på markedet. Vi går ikke på akkord med vår sikkerhetsfilosofi, men bruker våre erfaringer til å lage et system som lever opp til SOLAS-kravene, og mer enn det. På dette området opplevde vi stor interesse fra sentrale aktører på OTC i mai, sier Esben Juul Sørensen, CEO i Xervo i meldingen.

Han sammenligner prosessen med utviklingsarbeidet innen bilindustrien.

– Store bilprodusenter som BMW og Audi utvikler teknologi av ypperste klasse, og lar utviklingsarbeidet smitte over på deres gatebiler. På samme måte kan vi benytte erfaringene fra vårt NORSOK-system for å lage et sikkert livbåtsystem med fantastisk sikkerhet til SOLAS-segmentet, sier Esben Juul Sørensen og utdyper:

– For oss handler det ikke om å lage et livbåtsystem som imøtekommer en rekke minimumsstandarder. Vi har en risikobasert tilnæring til designet av den enkelte oppgave. Slik kan sikre oss mot risiko i et gitt prosjekt og sette ønsket sikkerhetsnivå i samarbeid med kunden, sier han.

Positiv mottakelse

Xervo har allerede kommet langt i utviklingsarbeidet av livbåtsystemets SOLAS-versjon. Esben Juul Sørensen forventer seg mye av det nye systemet ut fra samtalene han hadde under CTO:

– Rederne viste stor begeistring for vårt engasjement i deres medarbeideres sikkerhet. De ser store fordeler ved å kunne trekke på den kunnskap som vi har opparbeidet gjennom en rekke vellykkede prosjekter. Det har ført til en hel del verdifulle produktoptimaliseringer. Derfor kan vi nå levere en meget sikker og stadig svært kostnadseffektiv løsning til kundene.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger