Xervo livbåter til Maersk

Publisert 26. mai 2014

Skal levere «Boat-In-A-Box»-livbåter., Den danske livbåtprodusenten Xervo skal levere flere Boat-In-A-Box-livbåter til ulike prosjekter hos Maersk Drilling. Livbåtsystemene leveres til den fjerde riggen i XLE (XL Enhanced)-serien, som blir verdens største jackup. Xervo har også levert livbåtsystemer til de andre XLE-prosjektene.

Systemene er utviklet etter og overholder NORSOK-R002-standarden, som ifølge Maersk var blant årsakene til at Xervo ble valgt som leverandør.

– Gjennom flere år har vi gjennomført et målrettet arbeid med å forbedre sikkerheten om bord på riggene våre. Xervos livbåter har vist seg å være i en klasse for seg. Vi er stolte av å sette Maersk Drilling på kartet som en av pionerene innenfor sikkerhet, ved å bygge våre rigger etter NORSOK-standardene allerede før reglene har trådt i kraft, sier Frederik Smidth, CTO i Maersk Drilling i en melding.

– Dette har vært et spennende prosjekt for oss. Gjennom et omfattende utviklingsarbeid i samarbeid med Maersk Drilling, KeppelFELS og DNV, har vi satt nye standarder for sikkerhetsnivå og pålitelighet i dette prosjektet. Derfor er det også meget tilfredsstillende for oss å levere systemer til verdens største verft, hvor både forsendelse og idriftsettelse har gått problemfritt og etter planen. Dessuten kan vi nå dokumentere en oppetid på systemet på 99,98 prosent, og vi gleder oss til å videreføre erfaringene til det nye XLE-prosjektet, sier Esben Juul Sørensen, CEO i Xervo i meldingen.

Ettermontering på «Maersk Innovator»

Maersk Drilling har også valgt Xervo som leverandør til riggen «Maersk Innovator». Riggen er leid ut til ConocoPhilips og opererer i den norske delen av Nordsjøen. Livbåtsystemene ombord skal nå skiftes ut for å overholde nye og strengere krav. Utskiftingen av livbåtsystemene skal gjennomføres mens riggen er i drift.

LES OGSÅ: Nye livbåtregler kan koste 60 mrd

– Vi er glade for den tillit Maersk Drilling viser oss gjennom denne ordren. Det ligger i vårt DNA at vi hele tiden skal bygge vår kompetanse og bruke erfaringene til å forbedre våre produkter. Vi har gjennomført slike operasjoner før, og det tilfører hver gang ny kunnskap som vi kan bruke i fremtidige prosjekter. Her er det virkelig en fordel at Xervo er en del av det større konsernet SH Group. Det setter oss i stand til å levere nøkkelferdige løsninger og montere dem offshore, sier Esben Juul Sørensen i meldingen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger