Publisert 9. juli 2008

Petroleumstilsynet har notert seg fem områder med forbedringspotensial etter å ha ført tilsyn med fabrikasjonen av leggene til Talisman Energy Norges Yme-innretning.,
Petro.no

Illustrasjon: SBM

Yme er det første feltutbyggingsprosjektet Talisman har på norsk sokkel. Innretningen bygges av SBM og skal klassifiseres av Det Norske Veritas. Firmaet Edgen Murray følger opp fabrikasjonen av leggene som fabrikkeres av Erndtebrücker Eisenwerk i Rostock, skriver Petroleumstilsynet i en pressemelding.

Tilsynet ble ført i en tidlig fase av fabrikasjonen – så tidlig at fabrikasjonen faktisk ikke hadde begynt ved Erndtebrücker Eisenwerk. Noen av leveransene fra underleverandører hadde imidlertid ankommet.

– Vi identifiserte fem områder med potensial for forbedring. Disse områdene er involvering av klassifiseringsselskap, ekstern revisjonsplan, etablering av statisk feilanalyse, oppdatering av organisasjonskart og sporbarhet ved mottakskontroll, heter det i meldingen.

Leggene er sikkerhetskritiske, og fabrikasjonen er ifølge Petroleumstilsynet utfordrende med bearbeiding og sveising av høyfast stål med store godstykkelser.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger